• VC voor organisaties, scholen en bedrijven •

1. Interactieve kennismaking met Verbindend Communiceren: workshop van 3 uur

In deze introductie wordt op een eenvoudige en interactieve manier het model van Verbindende Communicatie voorgesteld zoals ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Deelnemers worden aan het denken gezet over hun eigen communicatie ‘skills’ en stijl. Intentie is dat de deelnemers op een boeiende en speelse manier zicht krijgen op dit communicatiemodel en de mogelijkheden ervan.

2. Basisopleiding Verbindende Communicatie (VC)

Een vorming of training VC is uiterst interactief. Ze zet deelnemers op een boeiende manier aan het denken over eigen communicatiegewoonten. Er wordt continu gewerkt met eigen voorbeelden van de deelnemers uit werk of privésituaties.
Wat kan aan bod komen in een basisopleiding Verbindende Communicatie? Welke intentie heb ik als ik communiceer?
De drie aspecten in communicatie: zelf-empathie, eerlijk spreken en empathisch luisteren.
Aanleren van en oefenen met het proces van verbinden met jezelf om van daaruit een eerlijke boodschap te durven brengen.
Uitleg van de vier bouwstenen van het model: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek. Duidelijke en constructieve verzoeken leren doen.
Hoe leer ik op een verbindende manier ‘neen’ zeggen en hoe leer ik een ‘neen’ ontvangen?
Belang en impact van empathisch luisteren zowel in professionele context als privé.
Wat is empathisch luisteren en hoe doe ik het?
Hoe kan ik een boodschap, onder andere kritiek, leren horen op vier manieren?
Hoe kan ik leren verbindend reageren op een “moeilijke” boodschap die mij emotioneel raakt?
Win-win situaties leren creëren in plaats van compromissen sluiten leidt tot meer duurzame oplossingen. Wat is het resultaat van een opleiding Verbindend Communiceren? Een open en meer directe communicatie tussen medewerkers en betrokkenen op de werkvloer. Er ontstaan nieuwe luistervaardigheden waardoor mensen zich gehoord en begrepen voelen. Medewerkers zijn in staat om op een gezonde manier voor zichzelf op te komen. Hierdoor voorkomen ze stress en blijven ze in hun kracht staan, met direct voelbare resultaten in de kwaliteit van hun werk. Problemen zijn bespreekbaar, worden als kansen gezien en krijgen een duurzame oplossing. Collega’s maken afspraken waarbij ze rekening houden met elkaar en met de belangen van de organisatie. Dankzij Verbindende Communicatie ontstaan hoogwaardige intermenselijke verbindingen die leiden tot een aangename werksfeer, meer efficiëntie en betere resultaten. Aantal deelnemers Maximum 12 deelnemers of in overleg. Tijdsinvestering Er zijn bij voorkeur twee dagen van 6 uur effectieve vorming nodig om het model van Verbindende Communicatie theoretisch toe te lichten en een begin te maken met oefenen.

3. Oefen- en verdiepingsdagen Verbindend Communiceren

De intentie van verdiepingsdagen is dat de deelnemers het model van VC effectief integreren door het te oefenen. Er ontstaat een evolutie naar een natuurlijke manier van spreken. Deelnemers oefenen op de vier bouwstenen - waarneming, gevoel, behoefte en verzoek- en op de drie aspecten -zelfempathie, eerlijk uiten en empathisch luisteren. Ze werken daarbij met eigen voorbeelden.

4. Terugkomdagen of oefengroepen Verbindend Communiceren

Tijdens een opvolg- of oefenmoment - dat bij voorkeur minstens 3 uren duurt om integratie en diepgang te kunnen bereiken- kunnen deelnemers (succes)verhalen delen ter inspiratie en ondersteuning van elkaar. Onder begeleiding van de trainer zoeken de deelnemers samen naar manieren om met gemiste kansen om te gaan of met terugkerende issues. Deelnemers kunnen ook nog te voeren gesprekken voorbereiden op een verbindende manier. De intentie van zo’n opvolg- of oefenmomenten is dat de deelnemers na verloop van tijd zelf in staat zijn om elkaar onderling te helpen met Verbindende Communicatie.

5. Themaworkshops Verbindend Communiceren

- Feedback geven en ontvangen op een verbindende manier
- Assertief zijn op een verbindende manier
- Conflictstijlen en manieren van omgaan met conflict
- Zelfempathie als basis om goede zorg of goed werk te kunnen leveren
- Empathisch luisteren als sleutel voor betere contacten met collega’s of klanten

6. Teamdagen om conflicten in teams bespreekbaar te maken en te neutraliseren.

Er wordt een basiskader voorzien van relevante begrippen uit het model van Verbindend Communiceren. Daarnaast wordt ingezoomd op mogelijke manieren van kijken naar conflict en verschillende conflictstijlen. De trainer installeert veiligheid en vertrouwen in het team om onopgeloste zaken uit het verleden bespreekbaar te maken en faciliteert daarbij volgens de principes van Verbindende Communicatie. Het resultaat is dat teamleden met nieuwe ogen naar elkaar en situaties leren kijken waardoor constructieve samenwerking opnieuw mogelijk wordt. Tijdsinvestering Bij voorkeur 2 dagen van 6 uur effectief werken met het team.

• VC voor partners •

Een sessie vertrekt vanuit jullie eigen heel concrete (communicatie) moeilijkheden. Je krijgt elementen uit het model van VC toegelicht en die worden meteen toegepast op jullie eigen situatie en voorbeelden. Zo ontstaat inzicht in wat er misloopt in jullie relatie en wat jullie er zelf kunnen aan veranderen. Om voldoende ruimte te bieden aan elke partner en om diepgang te kunnen bereiken duurt een partnersessie 2 uur. Prijs Prijs particulier: 99€ (incl. btw) voor 2 personen samen per uur.
Koffie, thee, trainingsmateriaal inbegrepen.

Prijs zakelijk: 133 € (excl. BTW) voor 2 personen samen per uur.
Koffie, thee, trainingsmateriaal inbegrepen.

• Coaching •

Ik begeleid mensen in hun zoektocht om zichzelf en hun patronen te leren herkennen, observeren en veranderen. De methodes die ik gebruik zijn verbindende communicatie en verschillende vormen van lichaamsgerichte benaderingen omdat iets begrijpen meestal niet volstaat om het te veranderen. Daarom begeleid ik je in het contact maken met wat er (mogelijk al lang) leeft in je lichaam zodat je dit veilig kan ervaren en doorvoelen om langzaamaan vrij te worden van oude belemmerende patronen.

Om voldoende diepgang te kunnen bereiken duurt een sessie 1,5 uur.

Prijs particulier: 99 € (incl. btw). Prijs zakelijk: 139 € (excl. BTW).

Een anonieme getuigenis:
“Een jaar geleden heb ik Hilde leren kennen en ben ik met coaching gestart. Ik had een heel moeilijke tijd toen. Ik was niet gelukkig met wie ik was maar wist ook niet waar ik naartoe wou met mijn leven, ik zat niet goed in mijn vel, voelde me heel de tijd zenuwachtig, was angstig, sliep slecht,…Ik had reeds psychotherapie geprobeerd maar enkel praten over mijn verleden hielp me niet vooruit, ik deed dagelijks mindfulness maar ook dat bracht me geen rust,… Ik had het gevoel alsof ik helemaal vast zat op een plaats waar ik eigenlijk niet wou zijn, dat mijn leven geleefd werd en ik niet zelf aan het stuur zat. En toen kwam Hilde op mijn pad. Zij heeft me terug leren voelen wat mijn lichaam me al lang probeerde te vertellen. The body knows, is iets wat ze heel vaak zegt en ik moet zeggen: het klopt als een bus. Hilde heeft me geleerd hoe ik terug in verbinding kon komen met mijn lichaam, want ik leefde volledig in mijn hoofd en was volledig de voeling met mijn lijf kwijt. Ik heb mezelf graag leren zien, mezelf leren vertrouwen, leren luisteren naar mijn intuïtie, angsten leren erkennen, emoties leren doorvoelen ipv wegduwen, leren rouwen, leren vieren, leren genieten, mijn grenzen leren aangeven en bewaken,… Nu een jaar later sta ik al veel steviger in mijn schoenen, doe ik wat ik graag doe en vind ik mezelf de moeite waard. Ik zit terug zelf aan het stuur van mijn leven en Hilde is mijn co-piloot waar ik op kan terugvallen als ik het nodig heb.”

• Verhuur ecohuisje in Hof van Verbinding voor solo retraites •

Hof van verbinding is een plek van vertraging en verstilling in een prachtige natuurlijke biotuin. Als je de drukte of complexiteit van je leven even wil achterlaten en verlangt om op je eentje enkele dagen te vertragen of te herbronnen dan kun je het eco-gastenhuis huren voor 4 of 7 nachten volgens de beschikbaarheid van het moment. Een verblijf van 4 nachten voor 1 persoon kost 450 € incl huur, energie, linnen, poets en btw. Een verblijf van 7 nachten voor 1 persoon kost 600 € incl huur, energie, linnen, poets en btw. Incheck vanaf 14 uur en uitcheck voor 11 uur. In dit huisje kan je gewoon binnenlopen en alles is er voor jouw comfort. Je komt meteen op adem want alle ramen kijken uit op groen. Het huis is eenvoudig, ruim en harmonieus. Beneden is er een eet- en schrijftafel en een grote badkamer met inloopdouche, incl badhanddoeken. De keuken met frigo, micro en gewone oven heeft alle benodigdheden incl basiskruiden, olie en een startvoorraad koffie en thee. Keukenhanddoeken en afwas materiaal zijn aanwezig. De zithoek met houten vloer en ramen tot op de grond vervloeit met het landschap en gaat over in een zuidterras. In de ruime gezellige slaapkamer boven waan je je in de boomkruinen. Het prachtige uitzicht op de uitgestrekte wilde tuin spreekt tot de verbeelding. Het wandelpad op het terrein brengt je naar inspirerende hoekjes en een biologische moestuin. Overal in de tuin zijn zitplekjes of bankjes waarmee je kunt opgaan in de zon of in het landschap. Op een kilometer van dit huis kun je wandelen op de prachtige dijken van de Nete en vlakbij vind je bossen en heide waar je je hart kunt ophalen. Een fiets kan makkelijk gestald worden. Er is overal ruimte om te her-ademen en te herbronnen.

Ben je geïnteresseerd, stuur dan een mailtje met de periode dat je graag komt en de duurtijd.
We bekijken de beschikbaarheid en laten je snel weten wat mogelijk is. Betaling gebeurt bij reservatie.

Verhuur ecohuisje voor duo’s via Natuurhuisje.nl.

Helder & Verbinden Communiceren © 2021 — Privacy